Curry met kikkererwten ~ Vegan recept - Rauw Naakt en Gezond

Kikkererwten Curry ~ Vegan

Dit gerecht is een van mijn favorieten en eet ik de laatste tijd elke week minimaal een keer!
Een volwaardige maaltijd (tevens voor sporters) met een heerlijk zachte kerrie, kokossmaak met een tintje kaas erin, maar dan natuurlijk 100% puur en plantaardig. Een smaakvol, gezond gerecht voor jong en oud, boordevol voedingsstoffen en …. snel klaar! En waarbij we de dieren lekker met rust laten.

3 tot 4  personen  –  bereidingstijd: max 30 minuten

Ingredienten (liefst biologisch) 

300-400 gram kikkererwten (gekookt in blik)
4 middelgrote uien
1 rode (punt)paprika
1 prei
400 ml. kokosmelk (fairtrade)

Olijfolie (extra virgin)
Kokosbloesemsuiker
Tomato Frito
Edelgistvlokken ((bestel hier)
Kerriekruidenmix (bijv. merk: plus)
Currymadras kruiden (merk: jonnie boer)
Rijst (donkere rijst of zilvervlies)
Snufje zout (keltisch zeezout)

Tips:

  • Je vindt alle ingrediënten bij de normale supermarkten, alleen de edelgistvlokken niet altijd.
    Deze vind je in de natuurwinkels zoals Estafette, Ekoplaza en online.
  • Kies liefst voor biologische producten.

Hoe maak je dit gerecht?

2-3 eetlepels olijfolie – licht verwarmen in pan

Kort fruiten/bakken in koekepan of wokpan – op hoger vuur:
4 middelgrote uien gesneden. Voeg snufje zout toe.

Dan op wat lager vuur meebakken:
1 prei fijn gesneden meebakken
1 rode paprika of puntpaprika fijn snijden en meebakken

TIP:
Ik bak alles niet te hard en niet te gaar (ongeveer 3-4 minuut op laag vuur) zodat het nog beetje hard blijft en vitamines behoudt.

Dan onderstaande ingredienten erdoorheen roeren: 
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
1 grote eetlepel Kerriemix met kruiden (merk: Plus)
1 ½ grote eetlepel curry madras (merk: johnnie boer)
2 eetlepels tomato frito

Dan:
3-4 grote eetlepels edelgistvlokken erdoorheen roeren
(bestel edelgistvlokken hier)

Daarna:
1 blik kokosmelk (bij de plus – fairtrade groot blik 400 ml. ) erdoorheen roeren

Tip:
Ik heb andere merken geprobeerd maar ze hebben vaak een overheersende kokossmaak, daarom is deze Fairtrade mijn favoriet.

Als laatste:
300-450 gram kikkererwten (bio. van Bonduelle) erdoorheen roeren

Minimaal10 minuten op laag vuur laten pruttelen zodat de smaken lekker in kunnen trekken.

Serveer met gekookte rijst.
Tip:
Kies liefst donkere rijst of zilvervlies rijst, deze zijn een stuk gezonder en bevatten veel meer vezels. Kies daarom liever geen witte rijst.

Als je dit gerecht maakt, laat me dan vooral weten wat je ervan vondt?!

Enjoy the plantbased goodness!

Lfs,