Spaghetti bolognese - rauw, vega - Rauw Naakt en Gezond

Spaghetti….wie houdt er niet van?
Omdat “normale” spaghetti meestal als een blok op je maag valt, heb je daar bij deze heerlijke rauwe variant geen last. In tegendeel zelfs… want het is makkelijk verteerbaar en het geeft je juist energie!
Deze spaghetti bolognese zit boordevol nuttige voedingsstoffen, bevat natuurlijk geen dierlijke ingrediënten en omdat het niet verhit is bevat het allemaal enzymen die jouw gezondheid optimaal ondersteunen.

Laat je verrassen door de pure smaken, precies zoals moeder natuur het heeft bedoeld. Enjoy!

Spaghetti bolognese –  2 personen

Bereidingstijd: 10 -15 minuten    Benodigdheden: spiralisator en blender.

Ingrediënten spaghetti

2 biologische courgettes
1 eetlepel olijfolie (bio en extra vierge)
Snufje Keltisch zeezout

Maak spaghetti van de courgette (m.b.v. de spiralisator)
Masseer de spaghetti in met de olijfolie en een snufje keltisch zeezout
Zet eventueel even weg in koeling

Ingrediënten Bolognese saus (biologisch)

1 klein bakje gedroogde zontomaatjes in olijfolie
2 trostomaten en/of grote hand cherrytomaatjes
1 rode paprika
¼ ui (middelmaat ui)
1 teentje knoflook
1 theelepel oregano

1 theelepel rode peper
1 theelepel paprikapoeder
0,5 theelepel knoflookpoeder

Garnering
verse basilicumblaadjes
edelgistvlokken of amandelmeel

en veel liefde!

Hoe maak ik deze heerlijke spaghettispaghetti raw vegan

Snij de paprika en de tomaat in gelijke stukken zodat de blender ze makkelijk kan blenden. Blend alle ingrediënten in de blender (behalve de basilicum). Pers de teentjes knoflook. Blend tot er een heerlijk sausje ontstaat.

Serveer de spaghetti samen met de saus, strooi er wat edelgistvlokken of amandelmeel over en garneer met wat verse basilicumblaadjes.
Geniet heerlijk…

P.s.: goede keukenmachines zijn zeker aan te raden!
Ben je op zoek naar een goede spiralisator? Kijk hier.
En wil je ook met de beste hogesnelheidsblender aan de slag? Kijk dan hier.