Last van parasieten? Laat voeding uw medicijn zijn! - Rauw Naakt en Gezond

Eeuwenlang biedt moeder natuur de mensheid diverse medicijnen in de vorm van kruiden, specerijen, groente en fruit. De artsen van vroeger bezaten deze kennis, gingen langs de huizen, vaak preventief, om mensen te leren welk kruid en welke voeding waarvoor (of tegen!) ingezet kon zetten. Helaas is deze kennis door de jaren heen “vergeten” geraakt en wordt dit niet meer geleerd. Hoe mooi zou het zijn als we weer terug naar de bron zouden keren en voeding als basis medicijn in zouden zetten, al dan niet preventief….. <3

Daarom wil ik het hier graag met je hebben over parasieten en welke voeding daarbij kan helpen, want veel mensen hebben hier (zonder dat ze het doorhebben) last van.

Darmparasieten kunnen verschillende darmklachten veroorzaken zoals:
buikpijn
opgezette buik
diarree
en/of winderigheid

Hoe kom je aan een parasiet?
Je kunt een infectie oplopen via het toilet of contact met dragers van parasieten. En wist je dat de groep die de grootste kans heeft op besmetting, kinderen in een kinderopvang zijn?
Wanneer iemand besmet is, zijn er vaak meerdere personen binnen het gezin ook geïnfecteerd.

Heb je het idee dat je een parasiet hebt opgelopen, dan kun je eventueel een darmonderzoek laten doen. Maar je kunt ook voor de zekerheid (of preventief!) alvast onderstaande voeding eten om je darmen en je hele immuunsysteem een handje te helpen.

Want tijdens mijn verblijf bij het Hippocrates health institute werd gelukkig veel verteld over de geneeskracht van het plantenrijk. Hieronder deel ik een 3-tal cadeautjes van moeder natuur die ons kunnen ondersteunen bij de eliminatie van parasieten, maar die ook schimmels en bacteriën te lijf gaan en die tevens ons algehele gezondheid een geweldige boost geven!

3 soorten voeding die ik aanraad om regelmatig te eten

1. Thijm
Dit is één van de beste kruiden om het immuunsysteem te ondersteunen. Vooral thijm-olie kan de groei van parasieten elimineren en is zelfs zo krachtig om parasieten in het darmkanaal te doden.

2. Knoflook
Een werkelijk prachtig, krachtig cadeau van moeder natuur wat breed ingezet kan worden om de gezondheid te ondersteunen. Virussen, schimmels, bacteriën en parasieten hebben een hekel aan knoflook. Of je nu parasieten hebt of niet? Ik raad sowieso aan om minimaal 2x per week rauwe biologische knoflook te eten en liefst geperst in de knoflookpers.

3. Oregano
Vooral oregano-olie bevat extreem veel antioxidanten en heeft een anti-parasitaire, antivirale, antibacteriële en anti-schimmel werking. Veel studies tonen de effectiviteit van oregano-olie op parasitaire infecties.

Zoals Hippocrates ooit zei: Let food be thy medicine and medicine be thy food

Bron: Hippocrates health educator lesmateriaal

**********************************************************

NIEUW! 8 weeks online programma “Master your health and happiness” – Met liefde voor jezelf en moeder natuur
Kijk op: www.suzannepoot.nl/myhh