Vegan Christmas Treat - Rauw Naakt en Gezond

December en kerst: een tijd van gezelligheid en lekker eten.
Ik ben benieuwd hoe dit voor jou is….  want voor mij is er hierin de afgelopen jaren best veel veranderd.

Het idee dat we veel en lekker moeten eten is veranderd in bewust, minder en geen dierenleed op tafel.
En waar ik vroeger gewoon at omdat het “lekker en gezellig” was, kies ik nu voor voeding wat me niet moe maakt en wat mij en mijn dierbaren juist voedt en helpt gezond te blijven. En dat lekkere..? Daar is niets aan veranderd 😉

Het leuke is dat ik de afgelopen 7 jaar zoveel heerlijke recepten ontdekt heb, die aan al mijn eisen voldoen!
Puur eten waar je blij van wordt, letterlijk! En waar de dieren ook blij van worden (lees: niet door hebben geleden en gewoon met rust zijn gelaten).
Plantaardig, puur, rijk aan nutriënten en heerlijk smaakvol. Voeding zoals voeding hoort te zijn in mijn optiek.
Plus een liefdevol feestje op tafel. Niet alleen voor ons mensen, maar ook voor de aarde en de dieren.

Daarom deel ik graag deze overheerlijke vegan christmas treat met je!

Vegan Christmas Treat
Kaneelcréme

Ingrediënten

1 1/2 kop rauwe cashewnoten (ongezout, ongezoet)
1 1/2 eetlepel kokosolie (bio extra vierge met geur – bekijk hier)
1 kleine kop water
5 a 6 dadels – ontpit (medjool zijn de lekkerste)
1 theelepel kaneel (Ceylon is de beste)
Snufje vanille (poeder of extract -> bekijk hier)

Hoe te maken:

Mix alle ingrediënten in een (hogesnelheids) blender tot een romig geheel.
(Ik ben zelf zeer te spreken over de hoge kwaliteit hogesnelheidsblenders van Bianco)
Schenk in een klein glaasje en besprenkel eventueel met een snufje kaneel voor een extra feestelijke tintje.

Tip
Je kunt hem wat dikker houden door iets minder water te gebruiken, op deze manier krijg je meer “pudding-effect”.
Of je maakt hem wat vloeibaarder door een klein beetje extra water toe te voegen.

Je kunt deze lekkernij als tussendoortje serveren of als toetje!
“Enjoy the plantbased goodness”

Ik wens je een liefdevolle kerst!