September ~ borstgezondheidsmaand - Rauw Naakt en Gezond

September is vanaf nu borstgezondheidsmaand en door het hele land worden er in deze maand activiteiten georganiseerd.
Ik ben gevraagd of ik hieraan mee wilde werken…  daar hoefde ik geen seconde over na te denken!

De tijd is er rijp voor

Ik denk dat het hoog tijd is voor een ander geluid – een positief geluid!
Niet vanuit angst, niet alleen maar geld ophalen voor onderzoek (want dit doen we al zoveel jaren!)),
maar een geluid van positiviteit, kennis en ervaringen delen, elkaar upliften, verantwoordelijkheid nemen en in onze kracht gaan staan!

Nederlandse vrouwen zetten de trend

Vanaf nu kun je terecht op www.borstgezondheidsmaand.nl waar een grote groep ambassadeurs hun kennis en ervaringen delen met heel Nederland, en daarbuiten. Ik denk dat dit hard nodig is en dat we hiermee echt verschil gaan maken. Voor nu en voor later!
Niet alleen omdat zoveel mensen kampen met borstproblemen of borstkanker, maar vooral ook omdat we zoveel zelf kunnen doen om onze borsten gezond te houden, weer gezonder te krijgen en vooral ook om preventief hiermee aan de slag te gaan. Laat je dus vooral informeren en inspireren hiermee aan de slag te gaan en deel deze kennis met je dierbaren.

Wij hebben al vernomen dat er internationaal met grote interesse naar de Nederlanders wordt gekeken en Amerika gaat volgen.
Ik ben blij dat ik mijn steentje bij kan dragen en dat ik mijn kennis en ervaring vanuit ‘s werelds meest vooraanstaande gezondheidsinstituut ook hier kan delen.

Deze maand en dit initiatief draait dus vooral om kennis delen. Positief. Een ander geluid.

En niet te vergeten… is er de feestelijke afsluiting van de borstgezondheidsmaand. Hier wil je echt bij zijn! 

Deze feestelijke dag is op zaterdag 29 september in Soesterberg van 11.00 uur tot 15.00 uur 

Het belooft een gezellige, positieve dag te worden en je bent van harte welkom! 
Er komt een dj, er staan diverse foodtrucks, vele ambassadeurs zullen aanwezig zijn waar je al je vragen aan kunt stellen en we gaan als hoogtepunt met een grote groep vrouwen met z’n allen tegelijk trampoline springen! (mijn droom komt uit!) Het is trouwens geen must om mee te springen hoor…. maar het wordt wel spectaculair. Tevens is er een grote loterij waar je prachtige prijzen kunt winnen. (je entreeticket is tevens je lot) 

Wij van de organisatie hebben er nu al ontzettend veel zin in!

Bekijk hier alle informatie van deze spectaculaire feestdag.

Bestel hier direct je ticket(s) want let op: vol is echt vol! 

Feest jij ook mee 29 september?

 

Waarom ik zo enthousiast ben over dit initiatief kun je hieronder lezen

“Alive at Hippocrates”
Het was in 2011, ik was begin 30, toen ik voor de eerste keer naar het meest vooraanstaande en langstbestaande gezondheidsinstituut ter wereld afreisde. Omdat ik jarenlang niet fit was en na veel dokter-bezoeken naar antwoorden zocht en een oplossing!

~Minimaal 10% van de vrouwen had borstkanker~

21 dagen volgde ik een intensief programma – 100% natuurlijk en op basis van plantaardige voeding. Er waren nog ruim 80 gezondheidszoekers, meeste met grotere gezondheidsuitdagingen dan ik. Zeker 8 vrouwen hadden borstkanker. We raakten bevriend, volgden hetzelfde programma, deelden onze levensverhalen en bovenal deelden we het geloof en de passie om weer gezond te worden. Diverse therapien volgden we en woonden workshops en lezingen bij.

~ 95% van de klachten en ziektes zijn leef- en eetstijl gerelateerd ~

Wat kun je doen om je borsten gezond te houden?
De manier waarop we nu leven zorgt voor veel problemen en ook voor onze borsten.
Daarom is het belangrijk om als vrouw te weten dat:
onze borsten bestaan uit vet, klieren, bloedvaten, melkkanalen, bindweefsel, zenuwen en een heel netwerk van lymfevaten. De lymfatische vloeistof verlaat de borst door middel van dit netwerk van lymfevaten genaamd lymfeklieren. Deze lymfe knooppunten zijn verbonden door het gehele lichaam en fungeren als een belangrijke verdedigingslinie tegen ziektes in het lichaam. Het is dus van belang dat dit hele systeem goed werkt.

Gooi die BH uit!
Als we een beha dragen en vaak ook nog met een beugel, kan dit de boel afknellen waardoor de werking stagneert. Als een beha (te) strak zit kan de lymfevloeistof de borst namelijk niet goed verlaten met alle gevolgen van dien. Uit onderzoek bleek dat er een verband is tussen borstkanker en het dragen van een beugelbeha.

Als ikzelf een BH draag, is deze zonder beugel en van natuurlijke stof! 

Start met het masseren van je borsten
Algemene tip voor het masseren.
Doe altijd wat goed voelt, het mag geen pijn doen en luister naar je lichaam. De ideale plek voor mij is onder de douche. Het is belangrijk dat je kunt ontspannen dus kies jouw ideale plek en tijdstip.

Masseer of kneed elke borst met de klok mee. Doe dit door liftende en lichte druk-bewegingen toe te passen. Roteer je vingertoppen met milde massage bewegingen over de borst. Let op: het mag geen pijn doen! Doe alleen wat goed voelt.

Pas matige druk toe om de stagnerende vloeistoffen in de borst in beweging te zetten en af te voeren.
Begin daarna net naast je tepel en wrijf zacht met je vingertoppen naar de buitenkant van de borst, richting je oksel. Als je de hele borst hebt gehad, wrijf dan als laatste een paar seconde, met lichte druk, onder je oksel.

Mocht je tijdens het masseren iets raars voelen, laat dit altijd nakijken bij je arts.
Wil je een keer een hele check-up laten doen, dan zou ik kiezen voor thermografie. Ik leerde daar namelijk dat mammografie zelfs kanker kan veroorzaken en thermografie een veilige manier is van controle.

Voeding anno 2018
Ook leerden we dat dierlijke voeding grote problemen voor onze gezondheid creeert. Vooral koemelk bleek gerelateerd aan borstkanker en vlees bleek een grote link te hebben met o.a. darmkanker en prostaatkanker.
Daarnaast ontdekte en ervaarde ik dat pure, plantaardige voeding en tevens een gezonde leefstijl en mindset
mega krachtig zijn voor lichaam en geest!

Niet alleen voelde ik mij na die 21 dagen mega fit, mijn bloedwaardes waren ook stukken beter, maar ook dat van andere (veelal) zieke mensen. Totaal ben ik er 3 maanden geweest en heb tevens de opleiding tot health educator gedaan. Het was mijn mooiste kado ooit aan mezelf!

~ Je lichaam zit wonderlijk in elkaar ~

Als ik een ding heb geleerd is het wel dat ons lichaam wonderlijk in elkaar zit en dat we onderschatten hoe krachtig we zijn…
Als we maar goed voor onszelf zorgen – zowel lichamelijk als geestelijk!

Suzanne Poot
Plantbased health coach, spreker en auteur 

P.s.:
Je kunt over mijn ervaringen bij het Hippocrates health instituut lezen in mijn boek Rauw, Naakt en Gezond. 
Wil je informatie over dit instituut, stuur dan een mail naar info@suzannepoot.nl

Vandaag nog van start gaan met deze krachtige puur natuurlijke en plantaardige leef-en eetstijl?
Meld je dan aan voor mijn online programma
“Master your health and happiness”
waarin ik je in 8 weken stap voor stap mee op reis neem.

Bekijk hier alle info.