Gratis verzending NL vanaf Euro 90,-
0
Your Cart
0
Your Cart

Lions Mane – Ontdek de kracht van de natuur

Voeding als medicijn, kennis die nooit verloren mag gaan

Eerder schreef ik over het krachtige Chaga, Ashwaganda (lees hier) en Pau d’arco
en vandaag wil ik het graag hebben over Lions Mane. Want wat heeft moeder natuur toch veel te bieden! 
 

Lions Mane – Ontdek de kracht van de natuur  

Lion’s Mane (Hericium Erinaceus) is een van de krachtigste, meest bijzondere paddenstoelen (zie foto) en wordt al eeuwen ingezet door Japan, China en diverse Aziatische landen vanwege zijn geneeskrachtige werking. Telkens weer staat de moderne wetenschap perplex van de kracht van dit bijzondere natuurverschijnsel.

De pruikzwam, zoals deze in het Nederlands genoemd wordt, is een schimmel. Meestal groeit de Lion’s Mane op een beuk, maar is ook wel eens aangetroffen op eiken. 

De eetbare Lion’s Mane wordt al jaren gebruikt in Japan en China als culinaire delicatesse in de keuken. Het wordt vaak ingezet als een vleesvervanger en schijnt de smaak van kreeft of krab te hebben. In Europa wordt deze paddestoel nog niet zo veel gegeten. 

Weetje
Zowel in het uiterlijk als aan de werking die eraan wordt toegeschreven, is de vergelijking met een leeuw gemaakt. De schimmel zou je namelijk de focus, concentratie en het geheugen van een leeuw met stalen zenuwen geven. 


Behalve diverse vitamines en mineralen bevat Lion’s Mane ook specifieke verbindingen zoals:
hericerines, erinacines en polysacchariden, die allemaal bijdragen aan een verbeterde gezondheid. 

Lions Mane is ook wel een zeer bekende nootropic dat bekend staat om zijn vermogen om te helpen bij de productie en bescherming van NGF (zenuwgroeifactor).
Lion’s Mane bevordert de signaaloverdracht tussen cellen in de hersenen. Hiermee krijg je meer focus, concentratie en heeft het een positief effect op je geheugen. Nootropics kenmerken zich ook door de stoffen die het functioneren van de hersenen verbeteren. 

Klinisch erkende effecten:
kan de hersenfunctie verbeteren, kan helpen bij hersenziekten zoals de ziekte van Alzheimer, kan zenuwregeneratie bevorderen, kan depressie en angst bestrijden, versterkt het immuunsysteem.

Componenten en extracten van Lion’s Mane staan bekend om de volgende gezondheidsvoordelen: antibiotica, neuro-protectieve, vet- en glucose-verlagende effecten. Deze paddenstoel zou ook beschermen tegen maagzweren en heeft anti-vermoeidheid en anti-verouderingseigenschappen.

Al deze gunstige effecten zijn gebaseerd op drie belangrijke eigenschappen van deze paddenstoel:
het vermindert ontstekingen, werkt als een antioxidant en stimuleert het immuunsysteem.

Goede Lion’s Mane vind je hier

Je kunt dit poeder mengen in water, je favoriete sapje, smoothie of plantaardige melk. 

Enjoy the plantbased goodness!