Gratis verzending NL vanaf Euro 90,-
0
Your Cart
0
Your Cart

9 voordelen van Citroenwater

Een van de meest simpele dingen die we kunnen doen voor onze gezondheid is citroenwater drinken. Gezond, lekker, relatief goedkoop en zeer effectief! 

* Door dit geweldige sap te drinken help je jouw gezondheid op vele manieren en je energielevel gaat ook omhoog* 

Als je dit nog niet doet, dan is mijn tip om dit minimaal een week te proberen en te voelen wat het met je doet. Drink, liefst op je nuchtere maag, een glas lauw water met het sap van (minimaal) een halve verse citroen (liefst bio.)


9 voordelen van vers citroenwater

Jouw darmen – help ze een handje

Citroensap helpt je darmen op gang. Denk ook aan het afval in de darmen. Dit zit als een soort plak aan de darmwand. Hierdoor kunnen klachten en ziektes ontstaan maar ook worden vitamines en voedingsstoffen minder goed worden opgenomen.
Citroenwater helpt de darmen met reingen! Het kan tevens helpen bij obstipatie. Het hydrateert je darmen waardoor je beter naar het toilet kunt. 
Ontgiften/detoxen

Citroenwater helpt gifstoffen uit je spijsverteringskanaal af te voeren waardoor je minder kans hebt op kwaaltjes en ziektes. Citroen stimuleert de lever en helpt met het verwijderen van afvalstoffen. 

Immuunsysteem –  alkalisch & anti bacterieel

Citroensap geeft je immuunsysteem een ernome boost!
De zuurtegraad van citroen heeft ook nog eens invloed op onze pH-waarde, waardoor o.a. het lichaam alkalischer wordt en o.a. bacteriegroei tegengaat. Citroensap werkt diuretisch, ofwel vochtafdrijvend, zodat je urinewegen gifvrij blijven. Het helpt dus om urinezuur af te voeren waardoor je minder kans hebt op ontstekingen in het lichaam (de basis van veel gezondheidsproblemen).

Citroenen hebben tevens een antibacteriële en antivirale werking.  Door al deze voordelen helpt het o.a. ook om blaasontsteking tegen te gaan. 

Vitamine C bom

Een citroen is rijk aan vitamine C, de bestrijder van griep en verkoudheid. Daarnaast helpt vitamine C bij de opname van ijzer uit voeding. Een goede combi dus die elkaar versterken.

Energie

Door elke ochtend citroensap in water te drinken, krijg je meer energie.

Hydratatie

Citroensap hydrateert het lichaam. Drink daarom dus ook tussendoor lekker een paar glazen water met vers biologisch citroensap en zeker met warm weer is dit een aanrader! 

TIP:
Drink citroenwater liefst uit glas. Je kunt het tevens meenemen voor onderweg, maar gebruik hier geen rvs fles voor omdat het rvs aantast. Bekijk hier de prachtige nieuwe glazen soulbottles
 

Het geweldige citroensap helpt niet alleen bij de spijsvertering en bij obstipatie, maar het geeft tevens een vol gevoel en helpt hongeraanvallen en snaaien tegen te gaan. Plus het versnelt de vetverbranding. 


Frisse adem

Citroen zorgt voor een frisse adem en niet alleen vanwege de smaak en geur, maar omdat het bacteriën in de mond bestrijdt. 

Mooiere huid

Citroenen zitten bomvol antioxidanten en o.a. vitamine C die schade door vrije radicalen tegengaan. Dit is zeer hulpvol in het hele lichaam om diverse ziektes tegen te gaan, maar ook om je huid jong(er) en mooi(er) te houden.  


Tip voor je tanden
Wil je voorzichtig doen met je tandglazuur? Drink je citroenwater liefst met een rietje en/of spoel na het drinken je mond spoel na met water. 

EXTRA TIP – maak je citroenwater nog gezonder! 

Wil jij jouw citroenwater nog gezonder maken? Doe dan een klein snufje cayennepeper in je glas met citroenwater.
Hiermee geef je jouw lichaam en immuunsysteem helemaal een boost!
Dit deden we elke dag bij het Hippocrates health institute. Het is even wennen 😉 maar het werkt super. 

Vind je dit waardevolle informatie? Deel het vooral met je dierbaren.

Gezonde groet,

Suzanne Poot

P.s.: Heb je al gekeken in de vernieuwde webshop? Deze bevat nu 500+ natuurlijke pl